Jazzclub “Perdido”
Voor het bezoeken van goede jazzconcerten hoeft dus echt niet uitgeweken te worden naar de grotere steden. De Hillegomse jazzclub “Perdido” slaagt er al vanaf 1997 in om jazzmusici van hoog niveau te laten optreden in theater Het Raam (voorheen gebouw de Kulturele Raad). De theaterzaal in dit gebouw leent zich qua akoestiek en sfeer uitstekend om zowel voor het publiek als voor de optredende musici een goede ambiance te bieden.

 

Theater Het Raam is gelegen aan de Prinses Irenelaan 16, 2181 CZ Hillegom (ingang achterzijde gebouw; Mariastraat)

Jazzclub “Perdido” is een initiatief van Stichting Hillegom Jazz met het doel een gevarieerd jazzprogramma te bieden in de zes concerten die jaarlijks  georganiseerd worden. De variatie in het programma wordt gezocht in muziekstijlen, maar ook door een goede afwisseling in solo-instrumentalisten en vocalisten.

Overzicht
Topmusici uit de vaderlandse en internationale jazzscene die opgetreden hebben in “Perdido” zijn onder andere de saxofonisten Scott Hamilton, Piet Noordijk, Hans Dulfer, Boris Vanderlek, Simon Rigter, Sjoerd Dijkhuizen, Susanne Alt; de trompettisten Saskia Laroo, Ruud Breuls, Loet van der Lee, Bert de Kort, Michael Varekamp, Menno Daams en pianisten Peter Beets, Cor Bakker, Rein de Graaff, Rob van Kreeveld en Hein van der Gaag.

Vocalisten van naam die acte de présence gegeven hebben in de concertreeksen van jazzclub “Perdido” zijn onder andere Rita Reys, Madelin Bell, Lils Mackintosh,  Deborah J. Carter, Ingram Washington, Eddy Doorenbos, Garmen Gomes Inc., Edwin Rutten, Babette van Veen, Machteld Cambridge.

Bekende drummers die het podium van Perdido betreden hebben zijn bijvoorbeeld  John Engels, Erik Ineke, Barry Olthof en bassisten Marius Beets, Ruud Jacobs, Harry Emmery, Frans van der Hoeven, Simon Planting en Arie Braats.

In het streven naar variatie in het programma worden ook instrumenten uitgelicht, zoals de vibrafoon (Frits Landesbergen, Carl Schülze, Lodewijk Bouwens), mondharmonica (Jan Verwey, Hermine Deurloo), dwarsfluit (Peter Guidi, Ronald Snijders) accordeon (André Vrolijk), Hammond-orgel (Carlo d’Wys, Arno Krijger, Ronald van Driel), trombone (Bert Boeren, Ilja Reingoud), of gitaar (Jan Akkerman, Martijn van Iterson).

Het podium van de jazzclub is groot genoeg om ook plaats te bieden aan Big Bands. In het historisch overzicht van de jazzclub mogen namen niet ontbreken als de Jan Molenaar’s Bigband, Jazz Generation, Jazz Focus Big Band en Bernard Berkhout’s Swing Orchestra.

Themaconcerten die gehouden zijn werden gevormd door de “Ode to Oscar Peterson” (Trio Johan Clement), “A Tribute to Chet Baker” (Martien Oster en Michael Varekamp) en een “Hommage aan J.J. Johnson en Stan Getz” (Bert Boeren en Sjoerd Dijkhuizen) en “The George Shearing Project

Uitstapjes naar blues, dixieland en latin jazz worden door de programmacommissie van de jazzclub zeker niet geschuwd.

Klik hier voor het programma van vorig jaar, compleet met fotoreportages.

Kortom:
Jazzclub “Perdido” biedt in de Duin- en Bollenstreek een veelzijdig jazzprogramma aan, dat zeer de moeite waard is om erbij te zijn! Dat kan door per concert een losse toegangskaart aan te schaffen voor een bedrag van € 12,50 per persoon. Anderhalve week voor de concertdatum zijn toegangkaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij Tabakshop Frank Evers in de Mariastraat 2 te Hillegom. Op de avond van het concert zijn losse kaarten te koop bij de ingang van de zaal. Ook via de website www.perdido.nl kunnen toegangskaarten gereserveerd worden, die op de desbetreffende concertavond contant betaald dienen te worden.

Donateurs
U kunt ook donateur worden van jazzclub “Perdido”; in dat geval betaalt u voor het gehele seizoen met zes concerten een bedrag van € 57,50 per persoon. Als donateur bent u zeker van een plaats bij onze concerten. U wordt donateur of verlengt uw donateurschap door overmaking van € 57,50 op rekening van de Stichting Hillegom Jazz onder nummer 38.81.46.222 bij de RABObank Hillegom-Bennebroek. Uw donateurpas wordt u dan overhandigd aan de zaal voor het eerste concert.

De concerten worden aangekondigd in de verschillende huis aan huisbladen en via onze site www.perdido.nl

 

 

  

Bestuur
Het bestuur van de Stichting Hillegom Jazz wordt gevormd door:

Voorzitter:
Rob Janse
Hooftwende 7
2182 VZ Hillegom
Telefoon 0252 520453 of 0613042633
e-mail: robwg@jansebraam.nl

Secretaris:
Peter Topper
Vredelaan 77
2182 NN Hillegom
Telefoon 0628845687
e-mail: petertopper@hotmail.com

Penningmeester:
Jan de Buck
Vredelaan 83
2182 NN Hillegom
e-mail: jsdebuck@gmail.com

Sponsoring en ledenadministratie:
Brenda Clemens
Leidsestraat 121
2182 DK Hillegom
Telefoon 06 53455955
e-mail: donateurs@perdido.nl

Contactgegevens Stichting Hillegom Jazz:
Vredelaan 77 - 2182 NN Hillegom
KvK.: 4117003
IBAN NL33 RABO 0388 146 222
t.n.v. Stichting Hillegom Jazz

Voor verdere vragen of informatie betreffende Stichting Hillegom Jazz  kunt u bij hen terecht of mail naar info@perdido.nl

 


© webdesign 2017: Ackers.nl

Perdido sponsors
De concerten worden mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van sponsors van de jazzclub. Sponsors hebben met een introducé vrije toegang tot alle evenementen welke door de jazzclub worden georganiseerd. Op verschillende manieren wordt door de jazzclub naamsverwijzing gegeven aan de sponsors. Onze zeer gewaardeerde sponsors zijn:

InfraSun
Van de Woestijneheem 37
2182 AH Hillegom
tel. 0252-700265

Heemborgh Hillegom
Hoofdstraat 142
2181 EH Hillegom
tel.: 0252-516413
www.heemborgh.nl

Damo Natuursteen
Ampèrestraat 2
2181 HB Hillegom
(Ind. terrein Horst ten Daal)
tel. 0252-520329
www.damonatuursteen.nl

Expirion
Van de Woestijneheem 37
2182 WL Hillegom
tel. 06-26934881
www.expirion.nl

Schoonderbeek Installatietechniek
2e Loosterweg 3 - 2182CG Hillegom
(t) 0252-537537
www.schoonderbeek.nl

Haven 6
2182 JK Hillegom
www.ackers.nl

Nieuwe sponsors zijn te allen tijde van harte welkom