Concertprogramma seizoen 2017 - 2018

Klik hier voor de foto's van Rob Clemens

Zaterdag 25 november 2017

Jelske Hoogervorst en Phaedra KwantLinks op de foto Jelske Hoogervorst en rechts Phaedra Kwant

Op verzoek van de programmacommissie jazzclub Perdido is een gelegenheidsband geformeerd met een dubbele bezetting in de hoofdrol. Saxofoniste Jelske Hoogervorst en (contra-)bassiste Phaedra Kwant brengen een selectie uit hun beider eigen werk, maar zullen ook samen impulsen geven aan nieuwe muzikale creaties in het samenspel met hun bandleden: Folker Tettero op gitaar en drummer Arno van Nieuwenhuize.

Jelske Hoogervorst.
Jelske is in 2001 afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en heeft daar ook gewerkt als organisator van projecten voor muziekstudenten en als programmeur voor gastdocenten.
Zij speelt al jaren als freelance saxofonist en heeft gespeeld met artiesten zoals Ellen ten Damme, zangeres Do, Wolter Kroes, Ruth Jacott, Peter Koelewijn en vele anderen.
Met de Bob Color Band en later met Seven Eleven toerde Jelske door Europa en was lid van de saxofoonsecties van het Rotterdam Jazz Orchestra en de Konrad Kosseleck Big Band.
Hoogervorst is niet alleen uitvoerend musicus maar werkt ook als arrangeur, docent (geeft o.a. improvisatietrainingen), bandleider, componist en programmeert concerten voor Jazzhuis Abcoude.
Heeft een aantal projecten gedaan waarin geëxperimenteerd heeft met effecten in de compositie van eigen stukken en bracht in 2013 met haar band Schar de cd “Ode” uit, waarop een ode aan de souljazz gebracht wordt. Eerder al heeft zij de competitieprijs van de Dutch Jazz Competition gewonnen voor haar cd Frozen in het project Liquid Lefty.


Jelske Hoogervorst (foto: Ron Beenen)

 

Phaedra Kwant
Tot haar twaalfde speelde Phaedra cello. Maar toen ze de cello op zijn kant ging houden om vervolgens aan de snaren te gaan plukken, werd het duidelijk voor haar ouders: het moet een basgitaar worden. De start van een succesvolle muzikale vorming en veelzijdige professionele carrière. Phaedra Kwant is basgitarist in hart en nieren, maar ook contrabassist, zangeres, componist en tekstdichter.
Zij leidt haar eigen jazzband “Phaedra”, het poptrio “McChicks” en maakt deel uit van diverse andere bands zoals “Binnenlandse zaken” , gespecialiseerd in Nederlandse klassiekers en Nederpophits.
Door haar veelzijdigheid en kundigheid op contrabas, basgitaar en vocaal is Phaedra een veelgevraagd freelance musicus in de pop- de jazz- en de theaterwereld en werkte onder andere met
Claudia de Breij (ook bij de Oudejaarsconference 2016 op televisie), Veldhuis & Kemper, Ryan Shaw, Frederique Spigt, Leoni Jansen, Izaline Calister en jazzpianist Mike del Ferro.

Zij toerde in landen als Japan, Senegal, Oekraïne, Groot-Brittanië, Italië, Rusland, Griekenland, Spanje, Nederlandse Antillen, Frankrijk, Duitsland en Amerika en maakte deel uit van de Dutch Jazz Expeditions naar India en Thailand.
Phaedra studeerde basgitaar met bijvakken contrabas, zang en compositie aan het Conservatorium van Amsterdam en werd in 2004 de eerste vrouwelijke Master of Music Basgitaar van Nederland. Zij schrijft voor het vakblad 'De Bassist' en is endorser van Aguilar Amplification en Kala U-Basses. Ze is regelmatig gastdocent op verschillende conservatoria, werkt als voice-over en kreeg schrijfopdrachten van o.a. de Koninklijke Familie (huwelijk prinses Carolina).
Phaedra bracht de solo-albums ' Too Much In Store' (2009) en 'Still Listening' (2013) uit en speelde met haar eigen jazztrio in Japan en de Verenigde Staten. In 2016 werd Phaedra door de lezers van het blad 'De Gitarist' verkozen tot Beste Jazz/fusionbassist van de Benelux.


Phaedra Kwant

 

Folker Tettero
Folker deed auditie bij de band Carmen Gomes Inc. tijdens een live concert in jazzclub Perdido op 4 maart 2006. En met succes, want tot op de dag van vandaag is Folker de vaste gitarist in de band van Carmen Gomez.
Folker Tettero ging gitaar spelen geïnspireerd door het luisteren naar de elpee Abraxas van de groep Santana. Al snel kwam daar de muziek van BB King en stapte de jonge Folker over op de elektrische gitaar. Improviseren en zelf muziek uitzoeken en doorgronden boeiden hem zozeer dat hij jazz is gaan spelen. Eerst in de bigband van de muziekschool Zoetermeer. In 1991 is Tettero naar het conservatorium in Utrecht gegaan, waar hij les kreeg van onder andere Eef Albers en Marcel Karreman. Direct na de opleiding in Utrecht is Folker voor de 2e fase gitaar gaan studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zijn docenten onder ander Peter Nieuwerf, Eef Albers en Wim Bronnenberg zijn geweest.
Zeer verschillende (en uiteenlopende!) muziekstijlen bij bands waarmee Folker gespeeld heeft, of nog speelt; the Red Hot Dynamite Band (country), Emotional Pitstop (blues), Norman & the Rhythmkings (jazz/eigenwerk), Cookerhood (funk), Funky Fingers All Stars (covers), New Standard Trio (jazz/eigen werk), the Amsterdam Headliners (funk), Carmen Gomes Inc. (blues/jazz), Sugar (de band van saxofoniste Jelske Hoogervorst)[souljazz]. In die verscheidenheid aan muzikale ervaringen is Tettero uitgegroeid tot een veelzijdige gitarist.
Met zijn eigen band: “Tettero” zijn twee cd’s uitgebracht in 2012 “First” en in 2014 de cd: “Point of View”.


Folker Tettero

 

Arno van Nieuwenhuijze
Arno van Nieuwenhuize, geboren in 1956 te Vlaardingen, begon op 14-jarige leeftijd zijn carrière als drummer in diverse streekbandjes. Drie jaar later won hij met de Rotterdamse formatie: “ Jazzeker” het Larens Jazzfestival. Ook ontving hij een persoonlijke aanmoedigingsprijs. Arno studeerde aan het Rotterdams Conservatorium. In 1980 sloot hij deze studie 'cum laude' af.
In de jaren '80 speelde Nieuwenhuijze in verschillende popgroepen met onder anderen Daniel Sahuleka, Margriet Eshuijs en Fay Lovsky. In die tijd was hij een veelgevraagd studiodrummer.
Rogier van Otterloo, de toenmalige chef-dirigent, vroeg hem in 1984 voor het Metropole Orkest. Sindsdien speelt hij drums in dit orkest. Arno componeerde in de jaren '90 ook alle muziek voor de televisieserie Jules Unlimited.
Naast zijn werkzaamheden voor het Metropole Orkest is Arno als freelancer actief met onder anderen zangeres Fairouz en haar zoon Ziad Rahbani uit Libanon. Ook toerde hij met de bekende Armeniër Ara Gevorkian. In Armenië werkte Arno mee aan een herdenkingsconcert dat wereldwijd live werd uitgezonden.
Arno is de laatste jaren steeds meer actief in wereldmuziek, jazz en geÏmproviseerde muziek. Hij werkt samen met onder anderen de Senegalese zanger Mola Sylla.


Arno van Nieuwenhuijze

 


Jelske en Phaedra zullen vast op tijd komen!

 

© webdesign 2017: Ackers.nl

Perdido sponsors
De concerten worden mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van sponsors van de jazzclub. Sponsors hebben met een introducé vrije toegang tot alle evenementen welke door de jazzclub worden georganiseerd. Op verschillende manieren wordt door de jazzclub naamsverwijzing gegeven aan de sponsors. Onze zeer gewaardeerde sponsors zijn:

InfraSun
Van de Woestijneheem 37
2182 AH Hillegom
tel. 0252-700265

Heemborgh Hillegom
Hoofdstraat 142
2181 EH Hillegom
tel.: 0252-516413
www.heemborgh.nl

Damo Natuursteen
Ampèrestraat 2
2181 HB Hillegom
(Ind. terrein Horst ten Daal)
tel. 0252-520329
www.damonatuursteen.nl

Expirion
Van de Woestijneheem 37
2182 WL Hillegom
tel. 06-26934881
www.expirion.nl

Schoonderbeek Installatietechniek
2e Loosterweg 3 - 2182CG Hillegom
(t) 0252-537537
www.schoonderbeek.nl

Haven 6
2182 JK Hillegom
www.ackers.nl

Nieuwe sponsors zijn te allen tijde van harte welkom