Concertprogramma seizoen 2017 - 2018

Klik hier voor de foto's

Zaterdag 3 maart 2018

Pieter Bas; vocalist

Het werd door de programmacommissie weer eens tijd gevonden om in de concertagenda van Perdido een optreden van een mannelijke vocalist als solist te hebben. Daarbij is de keuze gevallen op Pieter Bas, die tijdens en na zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam in diverse formaties gespeeld heeft, zowel aan de piano als achter de microfoon. Pieter Bas legt zich nu, met zijn warme stemgeluid, geheel toe op de zang en bracht de cd: “When I Fall In Love” uit.

Pieter Bas
Met zijn bruine krullen, vriendelijke uitstraling en lichtvoetige humor charmeert Pieter Bas direct zijn publiek. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en staat geregeld op grote podia en in een kleinere, meer intieme setting met zijn eigen trio of duo.
Klassieke jazz standards interpreteert hij geheel naar eigen inzicht en gevoel. Hierdoor verrast hij het publiek met muziek die telkens fris en anders klinkt. Vanwege zijn improvisatietalent is geen optreden hetzelfde.
Door zijn muziek loopt een altijd zichtbare en hoorbare rode draad: plezier. Plezier in het muziek maken zelf en plezier om het publiek mee te nemen op dit muzikale avontuur.


Pieter BasDennis Maks
Gitarist Dennis Maks studeerde aan het conservatorium van Utrecht (lichte muziek) en is een wereldreiziger. Hij werkte als gitarist en musical director in o.a. Nassau, De Bahamas en als docent muziek in Jakarta, Indonesië. Tegenwoordig woont hij in Den Haag en werkt hij als gitarist in verschillende jazz en pop bezettingen. Is bovendien componist en producer, bandleider en muziekleraar. Dennis geeft les op verschillende publieke muziekscholen, in zijn eigen lespraktijk en bij Wim den Herder’s ‘Guitar Academy’ in Amsterdam. In 2013 produceerde hij samen met de Amsterdamse zangeres Joya Mooi haar 2e album ‘Crystal Growth’.


Dennis Maks

 

Tim Brandsen
Tim studeerde klassieke muziek aan de conservatoria van Rotterdam en Utrecht. Speelde met diverse orkesten, ook als solist. Tijdens zijn studie deed hij een tournee met de wereldmuziekgroep Flairck. Tim speelde o.a. met; Brigitte Kaandorp, Simone Kleinsma, Barbra Streisand en vele anderen.. Belangrijke inspiratiebronnen voor Brandsen zijn zoal Ray Brown, Didier Lockwood, Ella Fitzgerald, Cecilia Bartoli en Charlie Parker.

Zanger Pieter Bas, gitarist Dennis Maks en bassist Tim Brandsen hebben elkaar in de jazz gevonden. Het was muzikale liefde op het eerste gezicht. Dennis' inspirerende gitaarspel, de melodische baslijnen van Tim en het warme stemgeluid van Pieter Bas vullen elkaar feilloos aan. Hun interpretatie van klassieke jazz standards is elke keer weer anders, fris en verrassend.


Tim Brandsen

Arjen van El
Arjen studeerde aan het conservatorium van Arnhem (lichte muziek). Hij is werkzaam als saxofonist in diverse formaties, geeft al jaren les en is dirigent en oprichter van Het Muziekhuis Deventer. Samen met trompetdocent Arjan Stam startte Arjen een aantal jaren geleden de concertreeks Taste of Jazz (elke derde zondagmiddag van de maand in de Fermerie in Deventer). Deze reeks is uitgegroeid tot een professioneel jazzpodium voor de Nederlandse jazztop. In 2016 won Arjen van El de Cultuuraward Overijssel. De prijs is toegekend aan professionals die anderen in de cultuursector op een bijzondere manier in de spotlight zetten.


Arjen van El

 

© webdesign 2017: Ackers.nl

Perdido sponsors
De concerten worden mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van sponsors van de jazzclub. Sponsors hebben met een introducé vrije toegang tot alle evenementen welke door de jazzclub worden georganiseerd. Op verschillende manieren wordt door de jazzclub naamsverwijzing gegeven aan de sponsors. Onze zeer gewaardeerde sponsors zijn:

InfraSun
Van de Woestijneheem 37
2182 AH Hillegom
tel. 0252-700265

Heemborgh Hillegom
Hoofdstraat 142
2181 EH Hillegom
tel.: 0252-516413
www.heemborgh.nl

Damo Natuursteen
Ampèrestraat 2
2181 HB Hillegom
(Ind. terrein Horst ten Daal)
tel. 0252-520329
www.damonatuursteen.nl

Expirion
Van de Woestijneheem 37
2182 WL Hillegom
tel. 06-26934881
www.expirion.nl

Schoonderbeek Installatietechniek
2e Loosterweg 3 - 2182CG Hillegom
(t) 0252-537537
www.schoonderbeek.nl

Haven 6
2182 JK Hillegom
www.ackers.nl

Nieuwe sponsors zijn te allen tijde van harte welkom