Concertprogramma seizoen 2017 - 2018

Klik hier voor de foto's

Zaterdag 14 april 2018

Eduardo Blanco kwartet

Trompettist Eduardo Blanco genoot zijn muzikale opleiding tijdens zijn reizen over de hele wereld en al die ervaringen zijn terug te horen in zijn eigen stijl. Een doordachte, sfeervolle en zeer persoonlijke interpretatie van klassieke jazz, waarbij het geluid van de trompet uitstijgt boven de jazzy begeleiding van pianist Dirk Balthaus, Jean-Louis Rassinfosse op contrabas en drummer René de Hilster.

Eduardo Blanco
Eduardo Blanco (1976) komt uit Spanje en speelt al ruim 28 jaar trompet. Hij studeerde klassieke muziek aan het conservatorium in Oviedo (in de Spaanse streek Asturias), maar genoot zijn muzikale opleiding bovenal over de hele wereld. Zijn reizen over de wereld
heeft Blanco een unieke leerschool heeft geboden en een veelzijdigheid in zijn muzikale carrière. Om maar eens wat te noemen; elke avond optreden in het levendige muziekcircuit in Barcelona, twee jaar jazzstudie aan het Berklee College of Music in Boston, of de vele jamsessions in jazzclubs hartje Amsterdam.
De veelzijdigheid van Blanco komt ook naar voren in zijn spel met salsalegende Pete ‘El Conde’ Rodriguez en de dvd-opname die hij met een bigband in de beroemdste concertzaal (het Palau de la Musica) van Barcelona maakte.
Na zes jaar lesgeven en musiceren in Spanje vestigde Eduardo zich in Nederland en werd ook hier een veelgevraagde sessiemuzikant. Zijn focus ligt op het spelen van vroege bebop en gedrevenheid om klassieke jazz onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Dat bracht hem in contact met musici die met jazzlegende Chet Baker hebben gespeeld, namelijk drummer John Engels en bassist Jean-Louis Rassinfosse.


Eduardo Blanco


Dirk Balthaus
Dirk Balthaus (1965, Oberhausen) raakte gefascineerd voor muziek toen zijn ouders een piano kochten en de kleine Dirk de eerste beginselen van het pianospel bijbrachten.
Na de middelbare school werd het voor Dirk duidelijk dat hij jazzpianist wilde worden en dat werd hij ook. Hij ging naar het conservatorium in Hilversum en kreeg daar les van onder andere Frans Elsen en Rob Madna. Na zijn afstuderen verhuisde Balthaus naar Amsterdam en vervolgde het praktisch leren van muziek, Door naar andere musici te luisteren, veel te repeteren, door zelf te spelen in clubs, festivals en theaters. Dirk is altijd nieuwsgierig gebleven om nieuwe dingen te ontdekken en het onbekende tegemoet te treden. Dat geeft vrije muzikale ruimte wat goed van pas komt in veel jazzstijlen en geïmproviseerde muziek. Binnen al die invloeden heeft Balthaus een eigen stijl ontwikkeld en bijzondere zaken ondernomen bijvoorbeeld met Bert Lochs en Daniël Hersekedal met wie Balthaus een trio vormde met uitzonderlijke instrumentale bezetting van trompet, toetsen en tuba.
Van 1994 tot 2008 is Dirk Balthaus als docent verbonden geweest aan het conservatorium van Osnabrück en van 2008 tot 2015 was hij de pianist bij het Millenium Jazz Orchestra.


Dirk Balthaus
(Foto: Klaus Peter Witteman-Konzertphotographie)

 

Jean-Louis Rassinfosse
Jean-Louis Rassinfosse (Brussel 1952) is nog steeds een van de meest actieve musici in de Belgische muziekscène. Hij heeft samengewerkt met de belangrijkste Belgische muzikanten: Toots Thielemans, Philip Catherine, Michel Herr, Steve Houben, Charles Loos, Sadi, Jacques Pelzer, en anderen.
Met vele internationale musici heeft hij getoerd, onder andere met Philly Joe Jones, Clifford Jordan, Pepper Adams, Slide Hampton, Tete Montoliu, Sal Nistico, Michel Petrucciani, Horace Parlan, Michael Urbaniak, en Joe Henderson,
Van 1975 tot 1985 was Jean-Louis Rassinfosse bassist bij de Europese tournees van Chet Baker, met wie hij 6 plaatopnamen maakte, waaronder de elpee Crystal Bells waarop ook jazzgitarist Philip Catherina speelde. Opnamen van live optredens van Chet Baker met Jean-Louis Rassinfosse in Nick’s Vollebregt’s Jazzcafé zijn bewaard gebleven en uitgebracht op een dubbel-cd: “ Chet Baker’s Sesjun Radio Shows”.

Hoewel autodidact is Rassinfosse als docent verbonden geweest aan het Luiks Conservatorium en recenter aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel


Jean-Louis Rassinfosse


René de Hilster
René de Hilster (1967) is geen onbekende in het Nederlandse jazzcircuit. Deze Haagse drummer is actief vanaf zijn vijftiende en is voornamelijk autodidact op een paar lessen bij John Engels jr. na. Begin jaren 80 was hij al een veelbelovende drummer, die veel optredens deed met musici uit de Haagse regio en in die tijd de jongste actieve jazzdrummer was. Door als drummer mee te doen met de zogeheten jamsessionparty’s tijdens het North Sea Jazz Festival kwam de Hilster in de gelegenheid om samen te spelen met een keur aan wereldberoemde jazzmusici zoals, Wynton Marsalis en George Benson.
René heeft op verschillende festivals gespeeld met uiteenlopende musici als Ralph Franks, George Kelly, Frans Elsen, Roger VanH, Dado Maroni, Jesper Thilo.
Hij is een groot bewonderaar van Kenny Clarke en Billy Higgins en heeft studie gemaakt van de stijlen van deze bebopdrummers. Zo ook van Art Blakey, Elvin Jones en Roy Haynes.
René de Hilster is de vaste drummer bij de jazzformatie H3 & De Hilster en schrijft regelmatig artikelen voor het tijdschrift “Jazzism”.


René de Hilster
(Foto: Hans Speekenbrink)

 

© webdesign 2017: Ackers.nl

Perdido sponsors
De concerten worden mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van sponsors van de jazzclub. Sponsors hebben met een introducé vrije toegang tot alle evenementen welke door de jazzclub worden georganiseerd. Op verschillende manieren wordt door de jazzclub naamsverwijzing gegeven aan de sponsors. Onze zeer gewaardeerde sponsors zijn:

InfraSun
Van de Woestijneheem 37
2182 AH Hillegom
tel. 0252-700265

Heemborgh Hillegom
Hoofdstraat 142
2181 EH Hillegom
tel.: 0252-516413
www.heemborgh.nl

Damo Natuursteen
Ampèrestraat 2
2181 HB Hillegom
(Ind. terrein Horst ten Daal)
tel. 0252-520329
www.damonatuursteen.nl

Expirion
Van de Woestijneheem 37
2182 WL Hillegom
tel. 06-26934881
www.expirion.nl

Schoonderbeek Installatietechniek
2e Loosterweg 3 - 2182CG Hillegom
(t) 0252-537537
www.schoonderbeek.nl

Haven 6
2182 JK Hillegom
www.ackers.nl

Nieuwe sponsors zijn te allen tijde van harte welkom