Concertprogramma seizoen 2018 - 2019

Klik hier voor de foto's van Brenda Clemans

29 september 2018

Shjazz


Zangeres Sharon Doelwijt

 

Het repertoire dat Shjazz op zaterdagavond 29 september meeneemt naar Jazzclub Perdido bestaat uit jazzsongs uit de jaren ’30 van de vorig eeuw. Werk waarmee diva’s als Etta James, Billy Holliday, Ella Fitzgerald en Sarah Vaugh groot zijn geworden.

De stoere vrouw achter Shjazz is Sharon Doelwijt die met haar heldere en meeslepende stemgeluid in combinatie met een geheel eigen en vooral soulvolle interpretatie dit klassieke werk verfrissend hedendaags weet te laten klinken.

Met Shjazz gaan we terug naar de jaren dertig. Maar ouderwets is de muziek allerminst, want Shjazz laat de klanken van toen samensmelten met een eigen repertoire van blues en funky, eigentijdse jazz.

Een concert van Shjazz en haar bandleden loopt als een geoliede machine en is als een treinreis zonder tussenstations. Er is magie tussen zangeres en muzikanten, waardoor een mooie interactie met het publiek vanzelfsprekend is.

Sharon Doelwijt is de kers op de overvloedige Groningse Jazz-taart. Ze wordt ondersteund door een strak spelend quartet, dat zorgt voor een swingende, ritmische basis, maar dat ook alle ruimte krijgt om lekker te soleren. Pianist Vincent Grit tovert mooie pareltjes uit zijn elektrische piano. Dat in combinatie met het gemak waarmee Sharon Doelwijt zingt, haar soepele frasering en haar perfecte timing maakt het een genot om naar Shjazz te luisteren.

Het aardige is dat de band de klassiekers qua lengte bijna allemaal heeft teruggebracht naar de popsonglengte van tussen de 3 en 5 minuten en het bovendien heeft aangedurfd om ze qua tempo eens flink op te schudden. Juist die ingrepen zorgen voor soms hele funky uitvoeringen met een aangenaam swingende soulsaus. Dat zal men onder andere horen in ‘The Frim-Fram Sauce’, de klassieker van het Nat King Cole Trio. Ook ‘They can’t take that a way from my’ dat we kennen in uitvoeringen van onder andere Billy Holiday en Ella Fitzgerald in duet met Louis Amstrong zit door die aanpak ineens in een heel eigentijds muzikaal jasje. En daar ligt dus ook de kracht van Shjazz: het lef om klassiekers te transformeren naar deze tijd, zonder dat de kracht en de eigenheid van de nummers geweld wordt aangedaan.

Zo zorgt Shjazz, mede door de prikkelende interactie van Sharon Doelwijt met het publiek, op een herfstige avond voor een paar aangenaam warme muzikale uurtjes.

Shjazz bestaat voor het optreden in Perdido uit:

Sharon Doelwijt, vocals,
Vincent Grit, piano,
Lior Kuperberg, saxofoon,
Peter Bjornild, contrabas,
Bert Kamsteeg, drums


Sharon Doelwijt

webdesign 2018: Ackers.nl

Perdido sponsors
De concerten worden mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van sponsors van de jazzclub. Sponsors hebben met een introducé vrije toegang tot alle evenementen welke door de jazzclub worden georganiseerd. Op verschillende manieren wordt door de jazzclub naamsverwijzing gegeven aan de sponsors. Onze zeer gewaardeerde sponsors zijn:

InfraSun
Van de Woestijneheem 37
2182 AH Hillegom
tel. 0252-700265

Heemborgh Hillegom
Hoofdstraat 142
2181 EH Hillegom
tel.: 0252-516413
www.heemborgh.nl

Expirion
Van de Woestijneheem 37
2182 WL Hillegom
tel. 06-26934881
www.expirion.nl

Schoonderbeek Installatietechniek
2e Loosterweg 3 - 2182CG Hillegom
(t) 0252-537537
www.schoonderbeek.nl

Distelveld 42
4853MC Bavel
www.ackers.nl

Nieuwe sponsors zijn te allen tijde van harte welkom