Concertprogramma seizoen 2018 - 2019

Klik hier voor de foto's van Henry Colijn

24 november 2018

Hans Kwakkernaat kwartet - “Hello Oscar” – tribute to Oscar Peterson

V.l.n.r.: Hans Kwakkernaat, Joost Zoeteman, Hans Mantel, Wim de Vries

 

“Wat een mooie manier om Oscar Peterson te eren, en ondertussen een eigen verhaal te vertellen.”

Dat schreef de pers na het horen van het kwartet van pianist Hans Kwakkernaat. Vier stermuzikanten uit de Nederlandse jazz brengen met hun programma “Tribute to Oscar Peterson” een ode aan de muziek van Oscar Peterson. Diens muziek komt ook tot leven in Jazzclub Perdido Hillegom, want zaterdagavond 24 november zal in de theaterzaal van de Kulturele Raad o.a. de muziek van de legendarische pianist op fenomenale wijze worden vertolkt door de Nederlandse pianovirtuoos Hans Kwakkernaat. Hij behoort al jaren tot het beste wat Nederland op jazzgebied heeft te bieden. Hij speelde op alle grote jazzfestivals en toerde door de Verenigde Staten, IJsland, Jamaica en Zuid-Amerika. Hans Kwakernaat bezette podia met nationale en internationale sterren als Bobby Durham (een van de grote drummers in de trio’s van Oscar Peterson), James Moody en Bob Mintzer.

Hans Kwakkernaat studeerde in 1989 cum laude af aan het Artez Conservatorium. 

De overige leden van het kwartet zijn Joost Zoeteman (gitaar), Hans Mantel (contrabas), en Wim de Vries (drums).

Gitarist Zoeteman heeft swing als specialiteit en speelde verschillende tournees met de legendarische “Gipsy” gitarist Tchavolo Schmitt en met de familie Rosenberg. Joost Zoeteman behoorde tot de bezetting van de cd “Hello Oscar”, waarmee Hans Kwakkernaat en consorten hoge ogen gooiden. De cd is opgenomen in de roemruchte MPS-studio (Villingen, Duitsland), waar ook Oscar Peterson zeven van zijn cd’s heeft opgenomen.

Hans Mantel is een gerenommeerde jazzbassist, schrijver en jazzprofessor. Hij is voor de NPS producer en presentator van jazzprogramma’s zoals de highlights op NPO3 van het jaarlijkse North Sea Jazz Festival.

Drummer Wim de Vries is bekend van onder meer het beroemde Glenn Miller Orkest, waarmee hij door heel Europa getoerd heeft. Na het conservatorium studeerde De Vries aan het befaamde Berklee College of Music in Bosten gefaciliteerd door een beurs van het VSB-fonds

webdesign 2018: Ackers.nl

Perdido sponsors
De concerten worden mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van sponsors van de jazzclub. Sponsors hebben met een introducé vrije toegang tot alle evenementen welke door de jazzclub worden georganiseerd. Op verschillende manieren wordt door de jazzclub naamsverwijzing gegeven aan de sponsors. Onze zeer gewaardeerde sponsors zijn:

InfraSun
Van de Woestijneheem 37
2182 AH Hillegom
tel. 0252-700265

Heemborgh Hillegom
Hoofdstraat 142
2181 EH Hillegom
tel.: 0252-516413
www.heemborgh.nl

Expirion
Van de Woestijneheem 37
2182 WL Hillegom
tel. 06-26934881
www.expirion.nl

Schoonderbeek Installatietechniek
2e Loosterweg 3 - 2182CG Hillegom
(t) 0252-537537
www.schoonderbeek.nl

Distelveld 42
4853MC Bavel
www.ackers.nl

Nieuwe sponsors zijn te allen tijde van harte welkom